Lyukak tátongnak az új ukrán páncélosokon

Az ukrán hadiipar büszkeségének nevezett BTR-4 páncélosok még le sem kerülnek a gyártószalagokról, máris botrány kerekedik körülöttük, áll a texty.org.ua cikkében.

A botrányt az robbantotta ki, hogy kiderült, jókora repedések, rések találhatók a harckocsik páncélzatán. Tehát a hadiipar gyakorlatilag selejtes harci járművekkel látja el a hadsereget. Valerij Poznyakov, az Ukrán Nemzeti Tudományos Akadémia osztályvezetője szerint a probléma nem új keletű, már a múlt század végén felmerült. 2013-ban pedig az Iraknak eladottakról derült ki, hogy selejtesek.

Az ukrán gyártmányú páncélzaton lévő repedéseket még a harckocsik csatasorba állítása előtt felfedezték.

Pedig a hibákat már a gyárban fel kellett volna fedezni. Az eset kivizsgálásakor kiderült, hogy a gyárban az előírtnál tízszer olcsóbb elektródákat használtak a páncéllemezek hegesztésénél. Most ugyanaz a probléma lépett fel.

A harkovi gyárban viszont tagadják, hogy rések lennének a páncélzaton, az ezeket demonstráló, a világhálóra is felkerült felvételek még az irakiaknak gyártott harckocsikról készültek. Ha vannak is hajszálrepedések a most gyártott BTR-eken, azok nem befolyásolják azok biztonságát, harcképességét.

Kategória: Ukrajnából | Hozzáadta:: laci1985a
Megtekintések száma: 0 | Forrás:
Lyukak, tátongnak, ukrán, páncélosokon
Összes hozzászólás: 0
avatar