Külföldi munkát ígértek: 12 évet kaphatnak

Kijevben bíróság elé állítják azt az öt szélhámost, akik külföldi munkavállalásra toboroztak ukrán állampolgárokat, majd a pénzüket lenyúlva cserben hagyták őket, írja a segodnya.ua

Az ukrán főváros ügyészségének tájékoztatója szerint a szélhámosok több száz embertársukat csapták be, s eddig 150 károsult jelentkezett tanúvallomás tételére. Az öt fős banda azzal csalta lépre az embereket, hogy jól fizető állásokat ígért számukra az EU országaiban. Az ügyintézésre felvették a jelentkezőktől a kialkudott összeget, majd egyszerűen felszívódtak: se pénz, se munkahely. Munkaközvetítő hivatalukat mindenütt egy hónapon át működtették, majd bezártak és más helyen nyitottak irodát. Jelentkezőkből nem volt hiány, ám a múlt év májusában a feljelentések sokasága miatt megindult nyomozás során bilincs került a szélhámosok csuklójára.

Az ötöst bűnszervezetben elkövetett többrendbeli csalással vádolják, amiért 12 évig terjedő szabadságvesztésre ítélhetik.

A portál tájékoztatója szerint jelenleg hivatalos munkavállalással több mint 900 000 ukrán állampolgár dolgozik az EU tagállamaiban. Más adatok szerint viszont csak 2019 folyamán mintegy négymillió ukrán állampolgár vállalt külföldön munkát. Sajnos nagyon sokan kerülnek szélhámosok csapdájába és gyakorlatilag teljesen kifosztva kénytelenek visszatérni a szülőföldjükre.

Kategória: Ukrajnából | Hozzáadta:: laci1985a
Megtekintések száma: 0 | Forrás:
évet, ígértek:, külföldi, kaphatnak, munkát
Összes hozzászólás: 0
avatar