Kevesellik bérüket az ukrán bírósági titkárok

Panaszos nyílt levélben fordultak az elnökhöz, a kormányfőhöz, a parlamenthez és az igazságügyi tárcához az ukrajnai bíróságok munkatársai, írja a yaizakon.com.ua.

A levélben, amelyet a szerzői saját szakmai lapjukban jelentettek meg, kifogásolják, hogy a megnövekedett munkamennyiség ellenére is nevetséges 4-5 ezer hrivnyás fizetésért dolgoznak. Mint panaszolják, a velük szemben támasztott követelmények a szakképesítés terén, a mellékjövedelmekre szóló tiltó korlátozás összeegyezhetetlen feltételek. A portál közli, milyen bérekről szól a levél.

E szerint egy bírósági vezető szakember alapbére 2019. január 1 óta 3800 hrivnya.

A főszakember is csak 4900 hrivnyát kap. Igaz, januártól emelték a bírósági munkatársak bérét, ám a 300 hrivnyás növekedést nevetségesnek tartják.

A panaszosok kifejtik, hogy az európai mércéhez kellene igazítani szakmájuk anyagi elismerését. Azt is kifogásolják, hogy miközben egy körzeti ítélőszék bírájának bére 75 672 hrivnya, az ugyanolyan jogi végzettséggel rendelkező bírósági titkár 4204 hrivnyát vihet haza. Ilyen körülmények között képtelenség teljes értékű munkát végezni, áll a nyílt levélben.

Kategória: Ukrajnából | Hozzáadta:: laci1985a
Megtekintések száma: 15 | Forrás:
Összes hozzászólás: 0
avatar