Jelentősen visszaesett Zelenszkij pártjának népszerűsége

Ha Ukrajnában mostanában tartanák a parlamenti választásokat, azt ismét a jelenlegi elnök és pártja nyerné meg, derül ki a Razumkov szociológiai Központ felméréséből.


Még annak ellenére is ez az eredmény születne, hogy Zelenszkij csapatának népszerűsége másfél-kétszeresére visszaesett. A Nép Szolgája 36 %-ot kapna, az Ellenzéki Blokk – Az életért 15 %-ot. Az Európai Szolidarításért 13, a Batykivscsináért 10, Az erő és Tisztességért 5 százalék voksolna. Vakarcsuk Holosz pártja viszont nem jutna be a parlamentbe.

A felmérés azt is megmutatta, hogy míg a kormánypárt népszerűsége idén januárhoz képest 45-ről 36 %-ra visszaesett, a Batykivscsináé 8-ról 10-re, az Ellenzéki Blokké 0,9-ről 2 %-ra nőtt.

Egy elnökválasztásból Volodimir Zelenszkij kerülne ki győztesként, őt nagy eséllyel Jurij Bojko, Petro Porosenko és Julija Timosenko követné.

Kategória: Ukrajnából | Hozzáadta:: laci1985a
Megtekintések száma: 0 | Forrás:
Zelenszkij, visszaesett, pártjának, népszerűsége, jelentősen
  Zelenszkij előléptette a feleségét
  16.01.2020 в 13:400

  Az ukrán államfő a feleségét tette meg annak a szervezetnek tagjává, amelyet eddig elődje, Petro Porosenko felesége vezetett, közli a gordonua.com.

  Zelenszkij két hetet adott az ukrán hatóságoknak, hogy kiderítsék, ki hallgatta le a kormányfőt
  17.01.2020 в 17:500

  Volodimir Zelenszkij ukrán elnök utasította a bűnüldöző szerveket, hogy két héten belül állapítsák meg, kik állnak Olekszij Honcsaruk miniszterelnök, valamint a kormány és a jegybank képviselői közti beszélgetés lehallgatása mögött – hozta nyilvánosságra pénteken az elnök hivatala.

  Az ukrán elnök úgy döntött: ad még egy esélyt a miniszterelnöknek
  17.01.2020 в 22:240

  Volodimir Zelenszkij ukrán elnök úgy döntött, hogy “ad még egy esélyt” Olekszij Honcsaruk miniszterelnöknek és kormányának, azzal a feltétellel, ha teljesítenek bizonyos feladatokat – tette közzé péntek este az államfő sajtószolgálata.

  Zelenszkij a kétes hírű ukrán hősökről
  21.01.2020 в 21:100

  A jewishnews.com.ua híre szerint az ukrán elnök a The Times of Israel-nek adott interjúban az olyan ukrán nemzeti hősökről beszélt, mint a fasisztákkal együttműködött Sztepan Bandera és Andrij Melnik.

  Zelenszkij csak ukránul szólaljon meg!
  23.01.2020 в 14:200

  Az obozrevatel.com írása szerint egyes szociológusok, mint például Irina Bekeskina, úgy vélekednek, hogy az ukrán elnök a nyilvánosság előtt csakis ukránul szólalhat meg.

Összes hozzászólás: 0
avatar