Ismét támadásba lendültek a kelet-ukrajnai felkelők

A szakadárok megpróbáltak áttörni a frontvonalon Novotoskovszk közelében, tüzet nyitottak az ukrán katonák állásaira, utóbbiak pedig viszonozták a tüzet – közölte az ukrán Egyesített Erők Műveletének sajtószolgálata.


A közlemény szerint a szakadárok szombatra virradó éjjel tűz alá vették az ukrán hadsereg állásait, a tűzharc során a felkelők előrenyomultak és megpróbáltak áttörni a védelmi vonalon. Az ukrán katonák viszonozták a tüzet és visszaverték a támadást, katonai veszteségekről nem érkezett jelentés. A kijevi parancsnokság tudomása szerint a szakadárok közül meghalt egy ember, az ő holtestét hátrahagyták a fegyveresek.

Négy nappal ezelőtt már volt egy hasonló áttörési kísérlet.

Kategória: Ukrajnából | Hozzáadta:: laci1985a
Megtekintések száma: 0 | Forrás:
kelet-ukrajnai, lendültek, felkelők, Ismét, támadásba
  Ismét ukrán embercsempészeket fogtak el Magyarországon
  30.01.2020 в 19:500

  A Mátészalkai Rendőrkapitányság Csengeri Rendőrőrsének munkatársai Tyukod belterületén igazoltattak egy lengyel honosságú személygépkocsival közlekedő 47 éves ukrán állampolgárságú férfit 2019. február 23-án 23 óra 20 perc körül. A gépkocsivezető négy külföldi utasa, köztük három vietnámi és egy bangladesi férfi okmányokkal nem rendelkezett, és magyarországi tartózkodása jogszerűségét sem tudta hitelt érdemlően igazolni.

  Ismét lehűl az idő a jövő héten
  03.02.2020 в 14:450

  A jövő héten ismét lehűl az idő, helyenként napközben is csak plusz 1 fokig melegszik a levegő. Emellett változékony lesz az idő, esőre, hózáporra is készülni kell – derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat országos, középtávú előrejelzéséből, amelyet vasárnap juttattak el az MTI-nek.

  Ismét betiltottak egy fájdalomcsillapítót Ukrajnában
  11.02.2020 в 13:510

  Mint arról az obozrevatel.com beszámolt, az ukrán állami gyógyszer ellenőrzési szolgálat betiltotta a diclac lipogél nevű fájdalomcsillapító forgalmazását és használatát.

  Az ukrán katonák karjaiba sétált egy kelet-ukrajnai felkelő
  15.02.2020 в 15:530

  A katonát ittas, bedrogozott állapotban kapták el a Donyec-medencei frontvonal közelében – tájékoztatott az Egyesített Erők Művelete (OOSZ) vezérkarának sajtószolgálata csütörtökön.

  Ukrajnában ismét támad az afrikai sertéspestis
  20.02.2020 в 20:340

  A meat-inform.com híre szerint az utóbbi egy hónapban Ukrajnában sehol nem észlelték a veszedelmes kór jelenlétét. A napokban azonban ismét felütötte fejét az afrikai sertéspestis.

Összes hozzászólás: 0
avatar