Gyilkossággal vádolják Ukrajna korábbi külügyminiszterét

Szándékos emberöléssé minősítette át a nyomozó hatóság az elsőre öngyilkosságnak tűnő tragédiát, amely Leonid Kozsara volt ukrán külügyminiszter otthonában történt, írja az ua.news.


A Nemzeti Rendőrség kommunikációs osztálya közlése szerint megalapozottá vált a feltevés, hogy Szerhij Sztarickij vállalkozó, az Atlantic Group reklámtársaság társalapítója és vezérigazgatója nem önkezűleg vetett véget az életének. A nyomozás állása szerint február 22-én három személy: a házigazda, a felesége és a későbbi áldozat tartózkodott Kozsara Kijev közelében lévő házában. A társaság italozott, majd a feleség átvonult a szomszédos szobába, s ott hallotta a lövést. A nő állítása szerint Sztarickij Kozsara pisztolyával agyonlőtte magát.

A nyomozóhatóság által lefolytatott különféle vizsgálat azonban kimutatta, hogy az önkezűség teljes egészében kizárt. A ballisztikai vizsgálat például kimutatta, hogy a lövést legalább 3 méter távolságból adták le. A vizsgálat eredménye nyomán a hatóság elvetette az öngyilkosságról szóló feltételezést és szándékos emberöléssé minősítette át a történteket, amelynek első számú gyanúsítottja Leonid Kozsara, volt külügyminiszter.

Kategória: Ukrajnából | Hozzáadta:: laci1985a
Megtekintések száma: 0 | Forrás:
UKRAJNA, külügyminiszterét, korábbi, Gyilkossággal, vádolják
Összes hozzászólás: 0
avatar