Főnyomozó lett Janukovics egykori ügyvédjéből

A mind.ua híre szerint Olekszandr Babikovot, az elüldözött ukrán elnök egykori ügyvédjét nevezték ki az Állami Nyomozó Iroda (DBR) vezetőjének első helyettesévé.

A kinevezésről szóló információt az iroda hivatalos honlapján is közzétették. Bár korábbi találgatásokban is felmerült személye, mint a DBR lehetséges egyik vezetője, ám hivatalosan csak január 20-án jelentették be a kinevezés tényét. Korábbi cikkében az Amerika Hangja is megpendítette, hogy Babikov az esélyes erre a posztra. Irina Venediktova, a DBR igazgatója megerősítette, hogy első helyettese lett Olekszandr Babikov, aki a Majdanon történtek kivizsgálásával fog foglalkozni.

Az Égi század hozzátartozóiból alakult civil szervezet máris jelezte, nem bíznak Babikovban. Szerintük pályázat útján kellene egy megbízható embert keresni. A kinevezett személy ugyanis eddig az Aver Lex cég munkatársaként korrupcióval gyanúsított rendőrtisztek és bűnszervezetek védelmét ellátva jeleskedett.

A DBR-nél azonban közölték, nem látják akadályát annak, hogy Babikov töltse be az első helyettesi posztot. Irina Venediktova szerint akkor is Babikov lenne a nyerő, ha pályázattal döntenék el, ki irányítsa a kijevi Majdan bűncselekményeinek felderítését.

Kategória: Ukrajnából | Hozzáadta:: laci1985a
Megtekintések száma: 9 | Forrás:
Összes hozzászólás: 0
avatar