Felháborító az ukrajnai bérek aránytalansága

Országos felháborodást váltott ki a Miniszteri Kabinet hivatalos honlapján megjelent információ a miniszterek havi jövedelméről, írja a hvylya.net.

A lakosság körében óriási visszhangra talált a minisztériumi és a közalkalmazotti fizetések közötti mérhetetlen aránytalanság.

A portál összehasonlító elemzése szerint a közalkalmazottak között a nevelők havi 4000, a tanárok 7400, az orvosok 5500 hrivnya bruttó fizetést kapnak.

Az életük nagy részét munkával töltött állampolgárok többségének nyugdíja pedig 1638 hrivnya. Ezzel szemben viszont az Ukrposta elnöke

saját bevallása szerint havi kétmillió hrivnyából tengeti az életét.

A fizetését keveslő oktatási miniszter valójában havi 138 412 hrivnyát vihet haza. Az egykor néhányezer hrivnyás újságírói fizetésből éldegélő Szergej Lescsenko az Ukrán Vasúttársaság felügyeleti tanácsának tagja most havi 588 ezer hrivnyából kénytelen kijönni.

Musztafa Najem, egykori újságíró, a hadiiparban betöltött új beosztásában 310 000 hrivnyát keres. Érdekes, hogy Volodimir Borogyanszkij kultuszminiszter 90 ezer hrivnyás fizetése negyede annak, amit a helyettese kap.

Kategória: Ukrajnából | Hozzáadta:: laci1985a
Megtekintések száma: 0 | Forrás:
ukrajnai, aránytalansága, bérek, Felháborító
Összes hozzászólás: 0
avatar