Felfüggesztett börtönbüntetést kapott egy ukrán vendégmunkás Komáromban

A férfi február 14-én érkezett Magyarországra, Komáromban szeretett volna munkát vállalni. Sikertelen volt a próbálkozás, így bánatában elment inni. Berúgott, és nem talált haza, több lakásba is megpróbált bemenni, hogy valahol le tudja hajtani a fejét. Éjfél körül aztán sikerült is bejutnia egy lakásba, ahol a tulajdonos mit sem sejtve, békésen aludt – írja a bíróság honlapján.


Igen valószínű, hogy a részeg vendégmunkás nem lábujjhegyen ment be, mert a házigazda felébredt, és azonnal elzavarta otthonából. A férfi el is indult, de véletlenül felkapta a házigazda autójának kulcsát. Ezt viszont csak azután vette észre, hogy kiért a házból, és annyira megijedt, hogy a kukába hajította a kulcsot.

Miután a házigazda észrevette, hogy nincs meg a kulcs, szólt a rendőröknek, és elindult, hogy megkeresse a hívatlan látogatót. Nem sokkal később elfogták, és az autó kulcsát is megtalálták a kukában.

A Komáromi Járásbíróságon az ukrán férfit magánlaksértés bűntette és jogtalan elsajátítás vétsége miatt egy év börtönbüntetésre ítélték, a végrehajtást két évre felfüggesztve. Az ítélet jogerős, olvasható a Tatabányai Törvényszék közleményében.

Kategória: Ukrajnából | Hozzáadta:: laci1985a
Megtekintések száma: 0 | Forrás:
Felfüggesztett, Komáromban, ukrán, vendégmunkás, börtönbüntetést, kapott
Összes hozzászólás: 0
avatar