Fegyelmit kaptak egy ukrán iskola tanárai, mert panaszkodni mertek

Kicsi a fizetésük, és azt is rendszertelenül kapják kézhez, de ha panaszkodni mernek, megüthetik a bokájukat, áll az obozrevatel.com írásában.

A portál egy Ternopil megyei település iskolájának tanítóival történtek alapján jellemzi az ukrajnai állapotokat. A falusi iskola tantestülete hónapokig hiába várta a fizetését. Először azzal magyarázták a késedelmet, hogy megalakult a kistérségi közösség, és a szervezési dolgok akadályozták az anyagiak rendezését. Ám a helyzet továbbra sem javult.

Irina Borodavcsuk angol nyelvtanár elmondása szerint az újévi ünnepekre sem kapták meg régóta esedékes bérüket. Ezért úgy döntöttek, hogy felhívják a kormányablak panaszfelvételi telefonszámát. Sokadik próbálkozásukra végre valaki felvette a készüléket. Ám a panaszkodásból csak bajuk származott.

A panaszt visszaküldték kivizsgálásra a megyének, a megye pedig bumerángként a kistérségi önkormányzathoz továbbította. Furamód rögtön lett pénz, de a fizetés kézhezvételét követően fegyelmi eljárást indítottak a panaszkodó tanárok ellen azzal az ürüggyel, hogy munkaidőben magánügyben telefonálgattak a munkahelyükről. Ráadásul a hivatal közölte, vizsgálóbizottság is ellenőrizte a panaszok jogosságát, ám semmilyen tanárokkal szembeni jogsértést nem tapasztaltak. Irina Bondarcsuk viszont úgy tájékoztatta a portált, hogy a bérek visszatartása ismét elkezdődött.

Kategória: Ukrajnából | Hozzáadta:: laci1985a
Megtekintések száma: 17 | Forrás:
Összes hozzászólás: 0
avatar