Egyre több ukrán van Szlovákiában is

Több mint tíz százalékkal nőtt egy év alatt a Szlovákiában dolgozó vendégmunkások száma, az ukránok és a szerbek után Magyarországról is sokan érkeznek – írja a Napi.hu.

Szlovákiában december 2019 végén összesen 78,3 ezer vendégmunkás dolgozott, ami ugyan 77-tel kevesebb, mind novemberben, ám az egy évvel korábbinál 9,2 ezerrel több – idézte a hivatalos adatokat a Slovak Spaectator hírportál. Ahogy korábban, továbbra is Ukrajnából érkeztek a legtöbben: decemberben 176-os növekedés után közel 23 ezerre nőtt a számuk.

A második helyen a szerbek állnak, akik közül majdnem 250-en hazautaztak, de még is 13,3 szerb vendégmunkás dolgozott az elmúlt év végén Szlovákiában. Az Európai Unió országait tekintve a legtöbben Romániából érkeztek, 8,7 ezren, akiket a csehek követik hatezerrel, illetve a magyarok 5,5 ezerrel.

A vendégmunkások elsősorban Pozsonyban dolgoztak: tíz külföldiből három Szlovákia fővárosában talált munkát. Nagyszombatban 8,7 ezer vendégmunkás dolgozott, míg a Malacka kerületben 3,4 ezer. A legkevesebbről, mindössze nyolcról Mezőlaborc körzetéből érkezett hír.

Kategória: Ukrajnából | Hozzáadta:: laci1985a
Megtekintések száma: 0 | Forrás:
ukrán, több, Egyre, Szlovákiában
Összes hozzászólás: 0
avatar