Csökken Lengyelország népszerűsége az ukránok körében

Lengyelországban jelentős hiány van szakképzett munkaerőből, ezért előszeretettel alkalmaznak ukránokat. Ám az utóbbi hónapokban visszaesett azok száma, akik a szomszédos ország iránt érdeklődnek, írja a segodnya.ua.


A portál Valentina Pucska, az EDS-Engineering társaság HR-igazgatójának tájékoztatója alapján közli, hogy egyelőre nem csökkent ugyan a Lengyelországba kivándorló ukránok száma, de az ukránok körében visszaesőben van az érdeklődés.

A lengyelek viszont arra számítanak, hogy a hiányzó milliónyi munkáskezet elsősorban ukrán munkavállalókkal fogják pótolni. Ugyanakkor a boldogulást külföldön kereső ukránok fokozatosan más országok felé veszik az irányt. Újabban Németország vált népszerűvé azt követően, hogy megkönnyítették a külföldiek számára az ottani hivatalos munkavállalást.

Azzal, hogy a német munkáltatók a lengyelországi bérek több mint dupláját kínálják, a Lengyelországba emigrált ukránok elkezdtek átszivárogni a német munkaerő piacra

. Pucska szerint Németországban 1,2 millió munkáskéz hiányzik, tehát az ukránoknak bőven van lehetőségük az ottani munkavállalásra.

Kategória: Ukrajnából | Hozzáadta:: laci1985a
Megtekintések száma: 0 | Forrás:
körében, ukránok, Lengyelország, Csökken, népszerűsége
  Ezrével lesznek uniós állampolgárok oroszok, ukránok, moldovaiak és fehéroroszok
  23.01.2020 в 16:330

  Hosszú tényfeltáró anyagot közölt szerdán a Vice közéleti hírportál romániai kiadása arról, hogy korrupt hivatalnokok segítségével hogyan szereznek ezrével román, és ezzel együtt uniós állampolgárságot külföldi kérelmezők, főként orosz, ukrán, fehérorosz és moldvai lakosok – írja a Magyar Hang.

  102 milliárd hrivnya jövedelmet vallottak be az ukránok
  31.01.2020 в 01:150

  A jövedelembevallást tevők közül 638 ezer adózó 101 millió hrivnya fölötti jövedelmet vallott be 2018-ben – közölte Ukrajinszka Pravda az Állami Adószolgálat sajtóközleményére hivatkozva.

  Családostul fognak lelépni az ukránok
  31.01.2020 в 01:200

  A jóslatok szerint a nem is oly távoli jövőben az elvándorlás tovább fog gyorsulni és tömeges jelleget ölt. Az elemzők szerint a kormány igyekszik pozitív képet festeni, a gazdaság növekedéséről beszél. Ám ezt valójában legfeljebb azok érzékelik, akik ezt hajtogatják – írja beszámolójában a KISZó.

  Oroszországba már csak útlevéllel utazhatnak az ukránok
  04.02.2020 в 23:330

  Az ukrán kormány döntése értelmében március 1-től az ukrán állampolgárok már csak útlevéllel léphetik át az ukrán–orosz államhatárt, írja a belügyi tárca sajtóközleményére hivatkozva a yaizakon.com.ua.

  Rekord méretűre nőtt az ukránok optimizmusa
  05.02.2020 в 14:330

  A Gallup International felmérése szerint Ukrajna a nemzetközi mezőnyben a 15. helyre került az állampolgárok optimizmusa terén, írja a yaizakon.com.ua.

Összes hozzászólás: 0
avatar