Családostul fognak lelépni az ukránok

A jóslatok szerint a nem is oly távoli jövőben az elvándorlás tovább fog gyorsulni és tömeges jelleget ölt. Az elemzők szerint a kormány igyekszik pozitív képet festeni, a gazdaság növekedéséről beszél. Ám ezt valójában legfeljebb azok érzékelik, akik ezt hajtogatják – írja beszámolójában a KISZó.

A valóság viszont az, hogy az átlagpolgár egyre nehezebben boldogul, ha csak a munkabéréből akar megélni.

Ukrajnában napról napra drágul az élet. Ezt ki-ki a saját bőrén tapasztalhatja.Az alapvető élelmiszerek ára fokozatosan emelkedik.A hivatalnokok álláspontja szerint oly módon válhat jobbá az ukrán állampolgárok élete, ha minden piaci kofát, maréknyi zöldségét eladni kényszerülő nyugdíjast ellátnak pénztárgéppel, és ellenőrök seregét állítják csatasorba.

E zseniálisnak aligha nevezhető újdonságok révén maximum az ellenőrök járnak majd jobban, az ő anyagi helyzetük fog javulni. Még az ókori kínai bölcsek is tudták, hogy minél több törvényt alkotnak az országban, annál több lesz a bűnöző. Az ukrán törvényalkotók sajnálatos módon nem ismerik a keleti bölcsek tanításait. Többségük számára az olvasás, a látókör tágítása nem tartozik a kedvelt elfoglaltságok sorába. Sokuk életfilozófiája nagyon sekélyes: elszedni és megosztani.

Az egyik ukrán portál Csehországba szakadt állampolgárt faggatott arról, miért fordított hátat a hazájának. Az illető válaszként néhány konkrét számadattal válaszolt. Mindenekelőtt a cseh korona és a hrivnya árfolyamából indult ki, amely szerint 1 hrivnya egy cseh koronát ér.

Majd egy csehországi élelmiszerüzletbe invitálta az újságírót, hogy vessen pillantást az árakra.

És hasonlítsa azokat össze az ukrajnaiakkal. A zsurnalisztát sokkolta az eredmény.

Lássuk mi is egyes élelmiszercikkek ottani és ukrajnai kilogrammonkénti árát:

banán: 16,90 – 26,90,

25 dkg ementáli sajt: 14,90 – 42,90,

1 liter tej: 15,90 – 24,90,

csirkecomb: 59,90 – 75.

És ez csak néhány kiragadott példa. A különbözet úgyszólván minden terméknél hasonló.

Az ukrán portálok szerint országunkban egyre nehezebb helyzetbe kerülnek a kis- és középvállalkozások. Az egyszerűsített adózási rendszer felszámolása oda vezet, hogy tovább nőnek az árak, mivel a kereskedelemben érdekelt multik elveszítik a konkurenciát. Így monopolhelyzetbe kerülve kedvük szerint alakíthatják az áraikat.

Jól példázza a helyzetet az üzemanyagok piaca, ahol évtizedek óta nincsenek jelen a kis- és középvállalkozások. A piacot uraló multik pedig akkor is képesek árat emelni, amikor épp gyengülőben van a dollár és erősödik az ukrán nemzeti valuta.

Mindent egybevetve, a borúlátóbb vagy inkább a realitásokat jobban szem előtt tartók szerint maga az ukrán állam az, amely arra kényszeríti a polgárait, költözzenek más országba, ha szebb és biztosabb jövőt akarnak maguknak és gyermekeik számára.

Kategória: Ukrajnából | Hozzáadta:: laci1985a
Megtekintések száma: 0 | Forrás:
lelépni, fognak, Családostul, ukránok
Összes hozzászólás: 0
avatar