Az ukrán oktatási miniszter menesztését követelik

A president.gov.ua elnöki honlapra feltett állampolgári petíció szerzője az ukrán oktatási és tudományos tárca eddigi legképzetlenebb, legműveletlenebb vezetőjének tartja Anna Novoszadot.

A regnáló miniszter az első a független Ukrajna történetében, aki tudományos fokozat, megfelelő képzettség nélkül állt az oktatási és tudományos tárca élére.Ezt a petíció benyújtója azért is kifogásolja, mivel

Novoszad feladatköréhez tartozik a tudományos élet igazgatása, fejlődésének elősegítése.

A miniszternek azonban még gyakorlati tapasztalata sincs sem a pedagógia, sem a tudományok területén, ezért kizárt, hogy hatékony munkát tudna kifejteni, meg tudná oldani az ágazatokban felmerülő problémákat.

Mindezeket alátámasztják az újdonsült miniszter eddigi tevékenysége, dilettáns döntései, amelyeket reformokként próbál lenyomni a társadalom torkán.

Novoszad ténykedése azonban inkább nevezhető antiszociálisnak és romboló hatásúnak, mint előre mutatónak.

Az elhibázott lépések között említi a petíció az iskolahálózat és az egyetemek, főiskolák jelentős leépítésének szándékát, a diákság életének megnehezítését és a Nemzeti Tudományos Akadémiánál elrendelt ágazati intézmények likvidálását. Meg kell állítani az ukrán iskolarendszer és tudományos élet lerombolását, meneszteni kell tisztségéből Ukrajna eddigi történelmének legműveletlenebb oktatási és tudományos miniszterét, aki temetni látszik az ukrán népnek az új államvezetésbe vetett reményeit. A petícióban arra kérik Ukrajna elnökét, kezdeményezze minisztere mielőbbi menesztését.

A január 20-án közzétett indítvány eddig 1135 támogató szavazatot kapott, ám 25 ezerre van szükség, hogy azzal érdemben foglalkozzon az államfő.

Kategória: Ukrajnából | Hozzáadta:: laci1985a
Megtekintések száma: 14 | Forrás:
Összes hozzászólás: 0
avatar