Arahamija: Ukrajnának le kell mondania az európai integrációról

David Arahamija, a Nép szolgája parlamenti frakciójának vezetője Davosban január 22-én este elhangzott beszédében tett kijelentése jókora vihart kavart Kijevben, áll a bbc.com hírében.

A frakcióvezető azt találta mondani, hogy Ukrajnának le kell mondania az európai integrációról, és saját utat, új játékszabályokat kell kialakítania. A mondatot felkapta az ukrán média, és jókora botrányt kavart belőle. A

rahamija meglátása szerint Ukrajna nem elég erős és nincs felkészülve az EU-hoz való közeledésre.

Bár sok uniós tagállam próbál nyomást gyakorolni Ukrajnára azért, hogy törvényeit harmonizálja az európaiakkal, az nem volna sikeres, mert egy gyenge lábakon álló gazdaságot az erősekkel összeboronálni nem vezethet a gyenge erősödéséhez, az továbbra is gyenge marad.

Az összhangba hozás azt eredményezné, hogy Ukrajna lenne Európa leggyengébb gazdaságú országa. Tehát Ukrajnának mindaddig különálló pozíciót kell elfoglalnia, míg talpra nem állítja a gazdaságát.

A kormánypárti parlamenti többséget irányító politikus kijelentése azért is váltott ki nemtetszést az ukrán médiában, mivel a törvények harmonizálása egyik feltétele volt annak a társulási megállapodásnak, amelyet hasonló okokra hivatkozva Viktor Janukovics nem akart aláírni, ami pedig a 2014-es kijevi államcsínyhez vezetett. Szerhij Szidorenko, az Evropejszka Pravda szerkesztője szerint Arahamija botrányos kijelentését azonnal vissza kell utasítani, mégpedig a legmagasabb államvezetői szintről.

Kategória: Ukrajnából | Hozzáadta:: laci1985a
Megtekintések száma: 67 | Forrás:
integrációról, kell, Ukrajnának, mondania, európai, Arahamija:
Összes hozzászólás: 0
avatar