Adatokat közölt a védelmi minisztérium a sorozás eredményeiről

Az ukrán honvédelmi tárcánál beszámoltak a múlt őszi sorozás eredményeiről, áll a tsn.ua hírében.


A tájékoztató szerint a 2019-es év őszi sorozásakor 15200 újonc öltötte magára a katonai egyenruhát. Ezen kívül 700 tartalékos katonatisztnek is be kellett vonulni a seregbe. A sorkatonai szolgálatra behívottak közül 9000 újonc a fegyveres erők kötelékében, 4400-an pedig a Nemzeti Gárdában teljesítenek szolgálatot. Ezer fő a határőrséghez került, 800-an pedig a speciális gépkocsizó alakulathoz kerültek.

A tárca tájékoztatója szerint teljesítették a sorozásra előírt tervet. Ami a tartalékos tiszteket illeti, számukra felajánlották a szerződés kötést, és ennek megléte esetén kerülhettek a keleti háborús övezetben állomásozó alakulatokhoz. E kontingenshez a 43 éveseknél fiatalabb diplomás és katonai kiképzésben részesült férfiakat sorolták, és kötelezően újabb három havi kiképzésen estek át mielőtt az egységeikhez kerültek.

A minisztériumi tájékoztatón közölték, hogy bár az elnök utasítása szerint ismét 18 éves korra tették a sorkötelesség alsó korhatárát, ám a húsz évesnél fiatalabbakat csak saját beleegyezésükkel sorozhatják be.

Kategória: Ukrajnából | Hozzáadta:: laci1985a
Megtekintések száma: 0 | Forrás:
védelmi, minisztérium, eredményeiről, Adatokat, sorozás, közölt
Összes hozzászólás: 0
avatar