A rendőrség még nem bünteti a külföldi rendszámú autókat

A megyei közúti járőrszolgálat és a rendőrség illetékesei tájékoztatták a Mukachevo.net portált arról, hogy mi a valós helyzet a még nem vámkezelt külföldi rendszámmal közlekedő gépjárművekkel, bírságolják-e azok tulajdonosait – számolt be a KISZó.

Elterjedt, hogy a rendőrök előszeretettel vegzálják az ilyen járművekkel közlekedőket. Nos, a rendőrségi tájékoztató szerint

semmilyen utasítást vagy parancsot nem kaptak arra, hogy ok nélkül megállítsák, igazolják vagy bírságolják a külföldi rendszámú autókkal közlekedőket.

Ezt csak abban az esetben teszik, ha az illető megsértette a Kresz-t vagy valamilyen rendőrségi akció van folyamatban. A járőrszolgálat szabályzatában van olyan új pont, amely lehetőséget nyújt a szolgálattevő rendőr számára, hogy igazoltassa az ilyen gépjárművek vezetőit.

Azt azonban nem ellenőrizhetik, hogy jogszerűen tartózkodik-e az adott gépkocsi Ukrajnában, mivel nincs hozzáférésük a vámszolgálat adatbázisához. Ennélfogva nem is bírságolhatnak. A problémakör rendezéséig és a megfelelő törvény elfogadásáig nem is fognak, áll a tájékoztatóban.

Kategória: Ukrajnából | Hozzáadta:: laci1985a
Megtekintések száma: 15 | Forrás:
Összes hozzászólás: 0
avatar