A 18 és 19 éves katonakötelesek kizárólag önszántukból sorozhatók

Andrij Zagorodnyuk védelmi miniszter körlevelet írt a megyei közigazgatásoknak, melyben világosan kifejtette milyen feltételekkel vonultathatók be tavasszal a hadseregbe a 18 és 19 éves sorkötelesek – értesült a korrespondent.net.

A 18 és 19 éves sorköteles fiatalok kizárólag előzetes hozzájárulással vonultathatóak be sorkatonai szolgálatra

– olvasható a dokumentumban, amelyet közösségi oldalán is közzétett a miniszter.

Zagorodnyuk közölte, hogy a minisztériumi levélben tájékoztatta az összes regionális hadkiegészítő parancsnokságot arról, milyen feltételeket vegyenek figyelembe a 18 és 19 éves sorkötelesek bevonultatásánál a tavaszi behívások során. Emlékeztetett arra, hogy az ukrán jogszabályoknak megfelelően járjanak el a sorozóbizottságok, a miniszter első sorban a katonakötelességről és a katonai szolgálatról szóló törvényre hivatkozott.

„Amennyiben a sorkötelesek ezen korcsoportjába tartozó személyek nem szeretnének élni a halasztás lehetőségével, abban az esetben besorozhatóak, ám erről írásban kell nyilatkozniuk” – írta bejegyzésében Andrij Zagorodnyuk.
A tárcavezető kitért arra is, hogy a behívás időszakában tájékoztatókat szerveznek majd a hadkiegészítők munkatársainak

Kategória: Ukrajnából | Hozzáadta:: laci1985a
Megtekintések száma: 0 | Forrás:
sorozhatók, katonakötelesek, éves, önszántukból, kizárólag
  Két 19 éves fiatal az utcán vert meg egy ukrán férfit Oroszlányban
  29.01.2020 в 12:170

  A két 19 éves fiatal Oroszlányban, a Szent Borbála téren előzetes szóváltást követően megvert egy 33 éves ukrán férfit.

  TBC-ben halt meg egy 8 éves ukrán kislány
  31.01.2020 в 20:180

  Meghalt egy 8 éves ukrán gyerek tuberkulózisban a Zaporizzsja megyei Kamenyec-Dnyiprovszkban. A kislány, aki az elmúlt hónapokban az iskolába sem járt be, szeptember óta volt beteg, a szomszédok elmondása szerint a szülők pedig csak már súlyos, félkómás állapotban mutatták meg az orvosnak.

  100 éves a Kárpáti Igaz Szó
  01.02.2020 в 13:170

  A kárpátaljai magyar sajtónak a nemzeti összetartozásban játszott kiemelt szerepét hangsúlyozta Szili Katalin határon túli autonómiaügyekkel foglalkozó miniszterelnöki megbízott pénteken Ungváron, a százéves fennállását ünneplő Kárpáti Igaz Szó című lap centenáriumi ünnepségén.

  BORZALOM: Meghalt egy 12 éves lány, miután körülmetélést végeztek el rajta
  03.02.2020 в 02:070

  Egy tizenkét éves dél-egyiptomi lány meghalt, miután egy orvos körülmetélést hajtott végre külső női nemi szervén, annak ellenére, hogy a gyakorlat büntetendő az észak-afrikai országban – közölték igazságügyi források.

  17 éves lányt erőszakolt meg az ukrán konzul Moldáviában
  06.02.2020 в 15:170

  A zik.ua értesülése szerint fiatalkorú elleni nemi erőszakkal gyanúsítják Ukrajna molodovai külképviseletének egyik konzulját.

Összes hozzászólás: 0
avatar