400 ezer hamis rendszámú autó közlekedhet Ukrajnában

Kijevben egy autótulajdonos az egyik bevásárló központ parkolójában figyelt fel arra, hogy egy ugyan olyan autónak, mint az övé ugyan az a forgalmi rendszáma. Az illető rendőrt hívott, a hamis rendszámú autót lefoglalta a rendőrség – számolt be az esetről TSN hírcsatorna.

A riportból kiderül, hogy a két autó típusa, színe és motorűrtartalma is megegyezett, ám a hamis rendszámú autó motor- és alvázszámát átütötték. A rendőrök azt ígérték, hogy az autót lefoglalják, ám a férfi azt gyanítja ez nem történt meg, mert a hamis rendszámú autó tulajdonosa rendőr. A férfi telefonon azt nyilatkozta, hogy édesapjáé az autót, akit átvertek.

A rendőrség szóvivője közölte a szóban forgó autó a rendőrség telephelyén van, közokirat-hamisítás miatt indult eljárás a tulajdonos ellen.

Nem hivatalos statisztika szerint 400 ezer hamis rendszámú autó közlekedik az ország útjain. Ezek vagy lopottak, vagy külföldről behozott autók, amelyeket nem vámoltak el tulajdonosaik és hamis papírokkal helyeztek forgalomba. Nemrég egy rendszámhamisító bűnszervezet számoltak fel Ternopil megyében. A hamis papírok eredetiségét, kizárólag szakértők tudják megállapítani.

Kategória: Ukrajnából | Hozzáadta:: laci1985a
Megtekintések száma: 0 | Forrás:
Hamis, Ukrajnában, autó, közlekedhet, ezer, rendszámú
Összes hozzászólás: 0
avatar