102 milliárd hrivnya jövedelmet vallottak be az ukránok

A jövedelembevallást tevők közül 638 ezer adózó 101 millió hrivnya fölötti jövedelmet vallott be 2018-ben – közölte Ukrajinszka Pravda az Állami Adószolgálat sajtóközleményére hivatkozva.

2018-hoz képest tavaly 39 százalékkal nagyobb jövedelmet vallottak be az adózok. Így a személyi jövedelemadóból származó bevétel 3,4 milliárd hrivnyát tett ki, ami 46 százalékkal több az egy évvel korábbinál. Hadiadóból 63 százalékkal több összesen 494 milliárd hrivnya folyt be az államkincstárba.

Ezekből a számokból arra következtet az adószolgálat, hogy fejlődött az ukránok adózási kultúrája, egyre kevesebben titkolják el valós jövedelmüket.

Kategória: Ukrajnából | Hozzáadta:: laci1985a
Megtekintések száma: 0 | Forrás:
hrivnya, ukránok, milliárd, vallottak, jövedelmet
  Ezrével lesznek uniós állampolgárok oroszok, ukránok, moldovaiak és fehéroroszok
  23.01.2020 в 16:330

  Hosszú tényfeltáró anyagot közölt szerdán a Vice közéleti hírportál romániai kiadása arról, hogy korrupt hivatalnokok segítségével hogyan szereznek ezrével román, és ezzel együtt uniós állampolgárságot külföldi kérelmezők, főként orosz, ukrán, fehérorosz és moldvai lakosok – írja a Magyar Hang.

  Családostul fognak lelépni az ukránok
  31.01.2020 в 01:200

  A jóslatok szerint a nem is oly távoli jövőben az elvándorlás tovább fog gyorsulni és tömeges jelleget ölt. Az elemzők szerint a kormány igyekszik pozitív képet festeni, a gazdaság növekedéséről beszél. Ám ezt valójában legfeljebb azok érzékelik, akik ezt hajtogatják – írja beszámolójában a KISZó.

  Oroszországba már csak útlevéllel utazhatnak az ukránok
  04.02.2020 в 23:330

  Az ukrán kormány döntése értelmében március 1-től az ukrán állampolgárok már csak útlevéllel léphetik át az ukrán–orosz államhatárt, írja a belügyi tárca sajtóközleményére hivatkozva a yaizakon.com.ua.

  Rekord méretűre nőtt az ukránok optimizmusa
  05.02.2020 в 14:330

  A Gallup International felmérése szerint Ukrajna a nemzetközi mezőnyben a 15. helyre került az állampolgárok optimizmusa terén, írja a yaizakon.com.ua.

  Az ukrán elnök útépítésre és az egészségügyre költené az orosz gázcégtől megszerzett három milliárd dollárt
  05.02.2020 в 21:440

  Volodimir Zelenszkij ukrán elnök azt javasolta a kormánynak, hogy elsősorban infrastrukturális beruházásokra, főként útépítésre, valamit az egészségügy fejlesztésére és egyéb szociális problémák megoldására költsék el azt a csaknem három milliárd dollárt, amelyet a Naftohaz ukrán állami gázvállalat szerzett meg peres úton a Gazprom orosz gázóriás cégtől – hozta nyilvánosságra szerdán az államfő sajtószolgálata.

Összes hozzászólás: 0
avatar