Turisták kerültek bajba, hegyimentők segítettek rajtuk

Ismét eltévedt túrázókat mentettek a kárpátaljai a hegyimentők.


Az eltévedt személyek – három nő és egy férfi – a hegyimentők segélyhívószámán még vasárnap délután kértek segítséget. Egy kutató-mentőcsapat azonnal megkezdte a bajba jutott turisták keresését. Végül hétfőn déltájt bukkantak rá a túrázókra, akik szerencsésen átvészelték az éjszakát a Kárpátokban. Egészségi állapotuk kielégítő volt, így a mentőcsapat a legközelebbi lakott településre kísérte a csoportot. Itt a biztonság kedvévéért orvosi vizsgálaton estek át.

Az eset kapcsán a Rendkívüli Helyzetek Állami Szolgálatának (DSZNSZ) kárpátaljai kirendeltsége arra szólította fel a turistákat, hogy kellő körültekintéssel, a szabályok betartásával vágjanak neki a havas Kárpátoknak, mindig tartsák szem előtt az időjárási körülményeket.

A mukachevo.net emlékeztetett arra, hogy tavaly négy napon keresztül keresztek egy eltévedt turistát a Kárpátokban, a férfi végül csodával határos módon élve került elő, köszönhető első sorban a felkészültségének.

Kategória: Kárpátaljáról | Hozzáadta:: laci1985a
Megtekintések száma: 0 | Forrás:
segítettek, Turisták, bajba, rajtuk, kerültek, hegyimentők
    Speciális járműveket kaptak az ukrán hegyimentők
    18.02.2020 в 13:560

    Az ukrán fejlesztésű, hó- és mocsárjáró képességekkel rendelkező speciális járműveket kapott a rendkívüli helyzetek minisztériumához tartozó speciális hegyimentő alakulat – közölte a tárca sajtószolgálata.

Összes hozzászólás: 0
avatar