Tavaszi virágok: Ne szedje, mert büntetik!

A tavasz első hírnökei már megjelentek Kárpátalján, ám több tavaszi növény is szerepel Ukrajna Vörös Könyvében, amelyek leszakítása pénzbírsággal fenyeget – figyelmeztetett a Kárpátaljai Megyei Állami Ökológiai Szolgálat.


A szokatlanul enyhe februári időjárás miatt már bontogatja szirmát a hóvirág, a nyári és a tavaszi tőzike, a csillagvirág, a kárpáti sáfrány és a Kakasmandikó. Ezek mindegyike védett növény, melynek szedését, engedély nélküli árusítását szigorúan büntetik. Ám úgy fest ennek nincs kellően elrettentő hatása, ugyanis a megye piacain már elkezdték árusítani az Ukrajna Vörös Könyvében szereplő növényeket. Ezért a Kárpátaljai Megyei Állami Ökológiai Szolgálat arra kéri az embereket, hogy ne szedjenek és ne vásároljanak védett virágokat. A szolgálat emlékeztettt a bírságok mértékére is, egyetlen szál leszakításáért 62 hrivnya bírságot kell fizetni, ugyan ennyi az eszmei értéke a nyári és a tavaszi tőzikének, míg egyetlen sáfrány leszakítása 37 hrivnya bírságot von maga után.

Kategória: Kárpátaljáról | Hozzáadta:: laci1985a
Megtekintések száma: 0 | Forrás:
virágok:, tavaszi, szedje, Mert, büntetik!
  Letartóztattak két mentősofőrt, mert álhíreket terjesztettek a koronavírusról Kazahsztánban
  31.01.2020 в 14:510

  A kazah hatósági források csütörtökön közölték, hogy letartóztattak két mentőautósofőrt, mert álhíreket terjesztettek a koronavírusról.

  Lavrov: Moszkvát aggasztja a NATO nagyszabású tavaszi hadgyakorlata
  05.02.2020 в 14:490

  Oroszországot nagyon aggasztja az erőteljes amerikai katona részvétellel megtartandó Defender Europe 2020 hadgyakorlat, amelyre azonban úgy fog reagálni, hogy ne teremtsen fölösleges kockázatokat – jelentette ki Szergej Lavrov orosz külügyminiszter a Rosszijszkaja Gazeta című kormánylapnak nyilatkozva.

  Egy ukrán nő nem hajlandó elhagyni Vuhant, mert a kutyáját nem akarják vele együtt evakuálni
  25.02.2020 в 21:500

  A kínai Hupej tartomány központja, Vuhan város volt a lassan világjárvánnyá váló koronavírus-fertőzés forrása. A legtöbb ország az utóbbi hetekben evakuálta állampolgárait a városból, ahol járványügyi szempontból a legsúlyosabb a helyzet az egész világon. Így tett Ukrajna is, viszont egy Vuhanban élő ukrán modell, Anasztaszija Zincsenko még mindig nem hagyta el a várost – írja a 444.hu.

  Jellemzően borús, esős idő várható az első tavaszi héten
  02.03.2020 в 15:510

  Jellemzően borús, esős időre lehet számítani az első tavaszi héten. A hét elején helyenként akár 18 Celsius-fok is lehet, a hét második felében inkább 10 fok körül alakulnak a maximumok, a leghidegebb órákban pedig még lehetnek mínuszok – derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat országos, középtávú előrejelzéséből, amelyet vasárnap juttattak el az MTI-nek.

Összes hozzászólás: 0
avatar