Részletek a nyolc kárpátaljai halálát okozó oroszországi balesetről

Néhány nappal ezelőtt tragikus hír járta be a sajtót. Nyolc kárpátaljai áldozatot követelő közúti baleset történt Oroszországban, ahol egy mikrobusz és egy nyergesvontató ütközött össze – emlékezetet a KISZó.


Mint kiderült, a kárpátaljaiak Szentpétervárra tartottak, legtöbbjük dolgozni. Hét férfi és egy nő hunyt el a szerencsétlenségben. A mikrobuszban egyébként kilencen utaztak, csodával határos módon egyedül a jármű tulajdonosa, Mihajlo Zelenyuk élte túl a balesetet.

Információk szerint aznap Zelenyuk több száz kilométeres vezetés után átadta a kormányt váltótársának, majd átült a hátsó ülésre és elaludt. Ez volt a szerencséje. Súlyos, de stabil állapotban kórházban fekszik. Ismerősei elmondták, Mihajlo hosszú ideje foglalkozik személyszállítással, megbízható és képzett sofőr.

A rendőrségi beszámoló szerint a váltótárs, Mihajlo Hajnalij rosszul mérte fel a követési távolságot, előzésbe kezdett, és összeütközött egy fehéroroszországi regisztrációjú kamionnal.

Az áldozatok többsége a Rahói járásból származik. Újságírók felkeresték az áldozatok hozzátartozóit. Egyikük felesége elmondta, a falvakban nincs munkalehetőség, ezért külföldön keresték a kenyérre valót. A férj Csehországban és Oroszországban is gyakran megfordult, sőt, vele ugyancsak idénymunkán ismerkedett össze. Február 12-én, szerdán beszéltek utoljára telefonon, amikor is átértek az államhatáron.

Másnap reggel az asszonyt már a szörnyű tragédiáról értesítették.

A Felsőapsai (Verhnye Vogyane) Községi Tanács titkára az STB tévécsatornának adott interjúban azt nyilatkozta, hogy a hétezer fős település felnőtt lakosságának jelentős része külföldön vállal munkát. Többen családostul indulnak a jobb lehetőségek keresésére.

Az elhunytak földi maradványainak hazaszállításához szükséges dokumentáció elintézésében a már ott dolgozó ismerősök, falubeliek nyújtanak segítséget.

Kategória: Kárpátaljáról | Hozzáadta:: laci1985a
Megtekintések száma: 0 | Forrás:
halálát, balesetről, nyolc, okozó, kárpátaljai, oroszországi, Részletek
Összes hozzászólás: 0
avatar