Provokáció a magyar határon

Szerdán a határőrség és a rendőrség munkatársai Nagypaládnál feltartóztattak egy több személyből álló csoportot, akik megpróbálták megrongálni a kerítést a magyar államhatár közelében, adta hírül az ukrán határőrség nyugati regionális igazgatósága.

A határvadászok egy nagy sebességgel a határ irányába száguldó Mitsubishi Pajero gépkocsira lettek figyelmesek. A kerítéshez érve megállt és hatan szálltak ki belőle. Többen cenzúrázatlanul kiabálni kezdtek magyarul és megfenyegették a határőröket, mások elkezdték megrongálni a jeltáblákat és a kerítést.

A provokatőrök lecsillapítására a helyszínre riasztották a rendfenntartókat, ám azok felszólítására sem akarták igazolni magukat, majd autóba ültek és megpróbálták elhagyni a helyszínt. Mivel a felszólításnak nem tettek eleget, a rendvédelmisek végül a levegő leadott lövéssel tartóztatták fel őket.

Az ittas állapotban lévő személyekről kiderült, hogy nagyszőlősi járási lakosok, s már nem egy ízben összetűzésbe keveredtek a hatóságokkal cigaretta csempészet kísérlete miatt. A rendbontókat adminisztratív felelősségre vonták, ügyüket átadták a bíróságnak.

 

 

Kategória: Kárpátaljáról | Hozzáadta:: laci1985a
Megtekintések száma: 0 | Forrás:
Provokáció, határon, Magyar
Összes hozzászólás: 0
avatar