Nincs koronavírusa a beregdédai házaspárnak

Semmilyen jel nem utal koronavírusra annál a beregdédai férfinél és feleségénél, akiket beszállítottak a Megyei Infektológiai Kórházba – értesült a KISZó.


Ezt Mihajlo Poljak, a kórház főorvosa mondta el a Kárpáti Igaz Szónak. A férfinek légcsőhurutja, nejének 37,3 fok láza volt hétfőn este, náthásak. Kenetmintáikat a megyei laboratóriumban ellenőrzik. Amint meggyógyulnak, napokon belül hazaengedik őket.

A főorvos elmondása szerint a házaspárt elővigyázatosságból küldték az ungvári szakintézménybe a beregszászi orvosok, miután kiderült, hogy a férfi egy kínai kereskedőre dolgozik Magyarországon, aki egy hónapja tért vissza a kínai Hubei tartományból. Mivel a vírus lappangási ideje 14 nap, s a beregdédai illető csak most kezdett el gyengélkedni, egyébként sem betegedhetett meg a kínaitól, ugyanis több mint egy hónapja találkoztak.

Mihajlo Poljak hozzátette, a megye egyelőre nem kapott a Kijevnek a WHO által hétfőn átadott koronavírus gyorstesztekből. Amennyiben koronavírus gyanús személyeket észlelnének, azok mintáit fel kellene küldeni a fővárosba.
Közben kedden összeült a megyei állami közigazgatás járványügyi bizottsága. Ezen az illetékes egészségügyi szolgálatok, a határőrség egyeztették és összehangolták a koronavírus fertőzés megelőzése érdekében foganatosított intézkedéseket. Öt gyors reagálású sürgősségi egészségügyi csapatot hoztak létre, szükség esetén a Megyei Infektológiai Kórházban fogadják a koronavírus betegeket, ahol külön erre a célra létrehozott elkülönítőt alakítanak ki.

Kategória: Kárpátaljáról | Hozzáadta:: laci1985a
Megtekintések száma: 0 | Forrás:
koronavírusa, házaspárnak, beregdédai, nincs
  Ukrajnában nincs elég tej
  30.01.2020 в 15:190

  Ukrajnában tejhiány van, emiatt tavaly a tejtermékek 65 %-át importból biztosították.

  Nincs megegyezés a "normandiai négyek" újabb találkozójáról
  18.02.2020 в 14:140

  Peszkov cáfolta, hogy megegyezés született volna a “normandiai négyek” – Oroszország, Ukrajna, Franciaország és Németország – következő csúcstalálkozójának időpontjáról. Mint mondta, egyelőre nem világos, hogy a vezetők tervezett találkozóját megtarthatják-e áprilisban.

  Nincs ukrán fertőzött Olaszországban
  25.02.2020 в 21:550

  Az európai régióban eddig Olaszországban észlelték a legtöbb koronavírussal fertőzöttet. Ennek kapcsán Ukrajna milánói főkonzulátusa arról tájékoztat, hogy egyelőre nincs tudomása ukrajnai betegről.

  Nincs fertőzött a határátkelőn feltartóztatott busz utasai között
  27.02.2020 в 16:580

  Nem találtak koronavírussal fertőzöttet a kedd este a Tisza határátkelőn félreállított busz utasai között – tudatta a KISZó.

Összes hozzászólás: 0
avatar