Megszólalt Orosz Ildikó a főiskola bezárásával kapcsolatban

Szerdán egy, a depo.ua ukrán hírportálon megjelent cikkben arról írtak, elképzelhető, hogy az ukrán kormány bezáratja a II. Rákóczi Ferenc Kárpátaljai Magyar Főiskolát (II. RF KMF) az ukrán felsőoktatási intézmények számának tervezett csökkentése során.

A hírre reagálva dr. Orosz Ildikó, a főiskola rektora fejtette ki véleményét – írja a Kárpátalja hetilap.

„A cikkben nagyon furcsán fogalmaznak, ezért én inkább egy üzenetnek fogom fel azt”

– mondta Orosz Ildikó, hozzátéve: „…ugyanis azt mondja a cikk, hogy nem valószínű, hogy Kárpátalján bezárják a felsőoktatási intézményeket, amelyből négy magánfenntartású és a többi állami intézmény, hiszen mind benne van a legjobb ukrán felsőoktatási intézmények TOP-200-as listájába”.

A cikkben olvasható az is, hogy a II. Rákóczi Ferenc Kárpátaljai Magyar Főiskolával kapcsolatosan a minőségbiztosítási főosztálynak aggályai vannak, sőt az Ukrán Biztonsági Szolgálatnak (SZBU) is. Erre reflektálva a rektor asszony elmondta: a cikk írója elég különösen fogalmazott, ugyanis úgy értelmezhető az írás, mintha létezne még egy magyar főiskola a beregszászi Rákóczi-főiskola mellett – arra következtetek, hogy a szerző nem egészen tudja, miről is ír.

„Ez furcsa lenne számomra, és ezért fogom fel csak üzengetésnek vagy megfélemlítésnek, mert a főiskola épp abban az áldott pillanatban van, hogy ötévente a szakoknak át kell esnie egy akkreditáción, amelyek alapján elmondható, hogy a 16 szakból hat 2024-ig, négy szak 2028-ig, egy szak 2029-ig, öt szak pedig 2022-ig akkreditálva van”

– szögezte le Orosz Ildikó. Ezek alapján furcsa lenne, ha a minőségbiztosítási főosztály – amely az akkreditációról szóló dokumentumokat kiadta – hirtelen megváltoztatná a véleményét.

Kategória: Kárpátaljáról | Hozzáadta:: laci1985a
Megtekintések száma: 5 | Forrás:
főiskola, bezárásával, Megszólalt, Ildikó, kapcsolatban, orosz
Összes hozzászólás: 0
avatar