Lábak nélkül taxizik egy kárpátaljai férfi /videó/

Vitalij Matyovka 9 évvel ezelőtt veszítette el mindkét lábát, az ungvári járási Köbléren (Kibljari) élő férfinak egy betegség miatt kellett amputálni az alsó végtagjait.


A közszolgálati televízió kárpátaljai megyei kirendeltségének stábja mutatta be a férfi elképesztő történetét. A férfi az összeállítás elején azt ecseteli, hogy nincs könnyű helyzetben, ugyanis a rokkantnyugdíja még a szükséges gyógyszerekre sem elég, majd bemutatja a saját kezűleg épített kandallóját. A riportból kiderült, hogy a férfi gyöngyszövéssel készít szentképeket, ezek eladásából igyekszik pluszjövedelemhez jutni. Nemrég taxizni kezdett, a saját maga által átalakított autóval. A fék-gáz valamint tengelykapcsoló pedálokat alakította át kézi vezérlésre.

Vitalij Matyovka kiemelte, muszáj pénzt keresnie, hogy meg tudjon valamiből élni, hozzátette a legegyszerűbb az lenne, ha feladná.

Az összeállításban megszólaló egyik falubeli kiemelte a férfi lelki erejét és élni akarását, keserű sorsuk ellenére sem adta fel az életét.

 

 

Kategória: Kárpátaljáról | Hozzáadta:: laci1985a
Megtekintések száma: 0 | Forrás:
taxizik, Lábak, férfi, kárpátaljai, /videó/, nélkül
Összes hozzászólás: 0
avatar