Külföldi rendszámú autók: a rokkantakkal trükköznek

Nem sikerült bezárni minden kiskaput a külföldi rendszámmal csalók előtt.

Ügyeskedők találtak egy kiskaput arra, hogyan mentesülhetnek a vám és különböző járulékok megfizetése alól a külföldről behozott használtautók után Ukrajnában – számolt be a Today.

A csalók rokkantakkal trükköznek, ugyanis a hatályos törvények értelmében abban az esetben ha humanitárius segélyként tüntetik fel a rokkantaknak nem kell vámot és egyéb járulékot fizetnie a behozott jármű után, ami azt jelenti, hogy költségmentesen fogalomba helyezhető a jármű Ukrajnában.

A cikk írója szerint mindezt elegendő a megfelelő dokumentumokkal alátámasztani. Sok ukrán él is ezzel a lehetőséggel, az autót a rokkant nevére hozzák be az országba, majd egy gyámságról szóló dokumentum révén az autót más használja. A cikk írója szerint a közreműködést különböző módon, leggyakrabban anyagi juttatásokkal hálálják meg.

Mint ismeretes súlyos bírságot szabhatnak ki a külföldi rendszámmal közlekedő autósokra, akik nem tudják azonnal igazolni, hogy jogosan használják azt. A tavaly elfogadott szabályozás több ponton szigorította a külföldi rendszámok használatát.

Kategória: Kárpátaljáról | Hozzáadta:: laci1985a
Megtekintések száma: 0 | Forrás:
rendszámú, trükköznek, autók:, külföldi, rokkantakkal
Összes hozzászólás: 0
avatar