Az LMP szerint az ukrán nyelvtörvény indokolttá teszi a vétót

Az LMP álláspontja szerint minden eszközt meg kell ragadni a kárpátaljai magyarok védelme érdekében: Ukrajna NATO és Uniós csatlakozásának blokkolása nem túlzó reakció, hanem annak a bizonyítéka, hogy Magyarország ebben a kérdésben valóban nem alkuszik, és nem csak a szavak szintjén tesz meg mindent a kisebbségben élő magyarok jogaiért – írja a szerkesztőségünkhöz eljuttatott közleményében a párt.


Nem lehet egyszerre azt állítani, hogy létezik euroatlanti értékközösség, ahol bizonyos normák teljesülését mindenkitől elvárjuk, de Ukrajna esetében az őshonos kisebbségek jogfosztását megengedjük.

Magyarország kötelessége, hogy a határon túli magyarok érdekeit minden rendelkezésre álló eszközzel megvédje, akár az Európai Unióval szemben is.

Itt azonban az Unió és Magyarország érdekei egy irányba mutatnak: a cél, hogy Ukrajna az euroatlanti közösség részévé váljon, de csak akkor, ha valóban készen áll a csatlakozásra, mert az elmúlt évek pont azt bizonyították, hogy a jogállami normák teljesítését már belépett országok esetén nehéz kikényszeríteni – zárja a közleményt Keresztes László Lóránt frakcióvezető és Ungár Péter országgyűlési képviselő.

Kategória: Kárpátaljáról | Hozzáadta:: laci1985a
Megtekintések száma: 0 | Forrás:
vétót, indokolttá, teszi, szerint, nyelvtörvény, ukrán
Összes hozzászólás: 0
avatar